Yurt Dışı ihale Duyurusu

Uluslararası Forum: Sanayileşme
Ülke: RUSYA
Açıklama
Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilciliği, Rusya'nın Sankt Petersburg kentinde 25 Kasım’da Sanayileşme adlı uluslararası forum düzenleneceğini bildirmiştir. Söz konusu Forum hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız
Ülke: RUSYA
Açıklama
Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilciliği, Rusya'nın başkenti Moskova'da 15-17 Ekim tarihlerinde Rugrids Electro adlı Uluslararası Enerji Forumu’nun düzenleneceğini ve söz konusu Foruma ilgi duyan ve katılmayı düşünen Türk şirketlerinin kendilerine de başvurabileceklerini bildirmiştir. Forum hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
İhale ayrıntısı için tıklayınız

27 Adet Santralin Açık Artırma Yöntemiyle Özel Sektöre Devri

İhale Tarihi: 18.09.2014
Ülke: ROMANYA
Açıklama
27 Adet Santralin Açık Artırma Yöntemiyle Özel Sektöre Devri Romanya’daki Hidroelectrica adlı kamu iktisadi kuruluşuna bağlı küçük hidroelektrik santrallerinden 27 adet santralin açık artırma yöntemiyle özel sektöre veya yerel kurumlara devredilmesine ilişkin yazı ile ek bilgilerin yer aldığı “Public Announcement” başlıklı not ekte sunulmaktadır. Çoklu duyuru için “İhale Tarihi” alanına son başvuru tarihi en geç olan ihalenin tarihi yazılmıştır.

Ekvator / Liman İhalesi Duyurusu

İhale Tarihi: 18.09.2014
Ülke: EKVATOR
Açıklama
T.C. Ekonomi Bakanlığı, Serbest Bölgeler, Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden 4 Şubat 2014 tarihinde alınan bir yazıda, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atıfta bulunularak, Güney Amerika’nın en büyük limanlarından biri ve kıtanın Asya’ya en iyi bağlantı kanalı olan Manta Limanı’nın konteynır ve çok amaçlı terminallerinin imtiyaz hakkı için, Ekvator Üretim, Çalışma ve Rekabetçilik Koordinatör Bakanlığı tarafından uluslararası ihaleler gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Yazıda ayrıca, söz konusu ihalelere ilişkin ayrıntılı bilginin (İspanyolca) Ekvator Üretim, Çalışma ve Rekabetçilik Koordinatör Bakanlığı’nın (www.production.gob.ec) ve Manta Limanı’nın Internet sitelerinden (www.puertodemanta.gob.ec/concesionmanta) edinilebileceği belirtilmektedir. Çoklu ihale duyuruları için “İhale Tarihi” alanına son başvuru tarihi en geç olan ihalenin tarihi yazılmıştır.

Frekans Tahsisi İhalesi
İhale Tarihi: 31.10.2014
Ülke: ARJANTiN
Açıklama
T.C. Buenos Aires Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nden 09.09.2014 tarihinde alınan bir yazıda, Arjantin Planlama Bakanlığı tarafından ülkedeki kişisel ve gelişmiş haberleşme hizmetleri alanında radyo-elektrik frekans bantlarının tahsisi için bir ihalenin açıldığı bildirilmektedir. Yazıda ayrıca, ihaleye katılabilmek için Arjantin’de yerleşik olma koşulunun bulunduğu ve Türk firmalarının ise Arjantinli firmalarla ortak olarak ihaleye katılabilecekleri belirtilmektedir. Söz konusu ihale duyurusunun İspanyolca aslından İngilizce diline yapılan ve resmi olmayan özet tercümesi ekte sunulmaktadır.
Hong Kong’da Açılan İhaleler ve İhale Sistemine İlişkin Bilgi
İhale Tarihi: 06.11.2014
Ülke: HONG KONG
Açıklama
T.C. Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinden 12.09.2014 tarihinde gönderilen iletide 6 adet ihale açıldığı bildirilmektedir. Hong Kong yönetimince açılan söz konusu ihalelere ilişkin duyuru ekte sunulmaktadır. Çoklu ihale duyurusu için “İhale Tarihi”alanına son başvuru tarihi en geç olan ihalenin tarihi yazılmıştır. Ataşelik yazısında ayrıca, Hong Kong Hükümeti Lojistik Dairesinde (GLD- Government Logistics Department) bir tedarikçiler listesi tutulduğu ve firmalarımızın https://www.gldpcms.gov.hk adresinden söz konusu tedarikçiler listesine kayıt yaptırabilecekleri ve açılan ihalelerden doğrudan haberdar olabilecekleri belirtilmektedir. Bunun dışında, Hong Kong Hükümeti’nin e-Tender Box (ETB) http://www.gldtender.gov.hk/ adlı bir elektronik ihale sistemi kullanmakta olduğu; GLD’nin tedarikçiler listesine kayıtlı ve üye firmaların http://www.gldtender.gov.hk adresinde bulunan elektronik ihale sistemine girerek ihale dokümanlarını kendi bilgisayarlarına indirebilecekleri, teklif belgelerini doldurularak elektronik yoldan başvuru yapabilecekleri bilgisi de verilmektedir.