TOBB NEFES KREDİSİ ÜYELERİMİZE HAYIRLI OLSUN..

28.04.2020

Değerli Üyelerimiz;

Üye işletmelerimizin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde odalarımız/borsalarımızın değerli katkıları ile başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatılmaktadır. Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Denizbank ve Kredi Garanti Fonu ile imzalanmıştır.

2020 Nefes Kredisi'ne ilişkin diğer detaylar:

1.       Üyelerimizin kullanacağı kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 7,50 olacaktır. Daha fazla üyenin krediden faydalanabilmesini teminen Odamızca kullandırılacak kredilerin azami limiti 50 bin TL olarak belirlenmiştir.

2.       KOBİ'ler krediye başvurabilmek için öncelikle Odamızdan açıklama olarak Nefes Kredisi başvurusu içindir." ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecektir. (Bu belge olmadan banka talep kabul edilmemektedir.)

3.       Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sağladığı destekle KGF'ye ait olacaktır. Odamızca banka şubelerine bloke edilen mevduat teminat kapsamında olmayacaktır.

4.       Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir.

5.       Kredi değerlendirme sürecinde Birliğimiz ve Odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir.

6.       Protokol imzalanan bankalar KGF'ye ödenecek %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep etmeyecektir.

Nefes Kredisi’nde;
Vergi-SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek
İlave maddi teminat yok
50 bin lira kredi için 150 TL banka masrafı dışında ek masraf olmayacak